Testar nu för första gången att läsa en distanskurs (Matematik från början I) samtidigt som jag läser en heltidskurs (Pedagogiskt drama I) och ägnar dagen till att läsa kurslitteratur till de båda kurserna parallellt. Det är så berikande att läsa dessa till synes väldigt olika ämnen samtidigt! Jag ser att den(för mig) nya pedagogiken inom matte, där olikheterna i elevernas sätt att tänka används i undervisningen, är ett sätt att göra matten mer kreativ, personlig och individuell som mer kan bekräfta dem som personer. Barnens olika tankar uppmärksammas och samarbete uppmuntras. Ojoj det låter nästan som ett flerstämmigt klassrum, Olga Dysthes begrepp som jag brottats med i flera kurser tidigare. Jag läser i dramakursen om en undervisning som också verkar flerstämmig, där alla är viktiga och tillsammans skapar kunskap och hjälper varandra att vara människor. Jag läserom kritik mot skolans indelning i kreativa ämnen och okreativa ämnen och ser, mycket tack vare min dramakurs, hur jag kan arbeta kreativt med matematik. Jippi!

Spånar på en matteuppgift till denna härliga bild från den lagliga graffitiväggen vid Folkets Park i Malmö. Eller kanske eleverna ska få hitta på en uppgift?
Jag har tidigare tyckt att det är väldigt skönt att endast läsa en kurs och inte ha tio (eller var det fler?) olika ämnen som på gymnasiet högstadiet, men när jag nu hittat en studieteknik som passar mig och börjat få ordning på det jag läst hittills och kan göra de där kopplingarna som i början verkade sååå avancerade och nästan mystiska, är det (i denna stund) fantastiskt givande att växla mellan två ämnen!
Kommentera